Weekendje Champagne

Vorig weekend gingen we met het hele gezin Ossieur (+ aanhangsels zoals Frederik en mezelf) een weekendje naar de Champagne, met verblijf in een zeer leuke chambre d'hôtes in Cuisles. Onze activiteiten op vrijdagavond beperkten zich tot het verorberen van een lekker maaltijd "arrosé de champagne" (uiteraard).
Op zaterdagochtend vertrokken we, na een uitgebreid ontbijt naar Aÿ om er het aperitief te nemen bij Gatinois, waar we niet alleen champagne dronken maar ook 12 échte champagneglazen kochten. Vanaf nu bieden we dus een heuse meerwaarde aan de liefhebbers van champagne en aanverwanten. Er zijn al mensen voor minder uit Australië even naar huis gekomen ;-) Na een pizza in Pizzeria La Comedia begonnen we een fikse wandeling langs de wijngaarden. De opgedane calorieën moesten immers verbrand worden! Na 3 uur stappen en enkele druiventrossen later, reden we terug naar de chambre d'hôtes om ons klaar te maken voor de volgende maaltijd in Le Vieux Puits in Aÿ.
Zondag stond nog meer in het teken van champagne: in de voormiddag kregen we een rondleiding in het bedrijf van onze gastheer, Sébastien Pascal. Een rondleiding die uiteraard gevolgd werd door een proeverij (3 glazen per persoon, alstublieft!). Vervolgens reden we naar Reims, waar we eerst de Basilique de Saint-Remi bezochten, alvorens alweer... pizza te eten ;-) De laatste activiteit van het weekend vond plaats bij Taittinger. We kregen er een interessante rondleiding in de krijtkelders, die al dateren van de 4e eeuw en een goede 4 kilometer lang zijn, waarna we (alweer) een glaasje champagne kregen, ter afsluiting van ons bezoek aan dit champagnehuis maar eigenlijk ook van ons weekendje. Kort samengevat: een tof, copieus champagneweekend dat zeker voor herhaling vatbaar is!!!

Reacties

Koen zei…
Aha,

Een nieuwe blog geboren in de wereld der virtuele opinies. Goede zaak, nu nog een publiek.

En daarom: dank u, dank u voor het venster op Belgie, dank u voor de kijk in uw hoofd (hou die kast vol rommel daar achteraan a.u.b. dicht), dank u voor 'the distant call from the other side of the world'.

En ja, Champagne staat nu op het lijstje van 'contra's om nog 1 jaar in Australie te blijven'.

Groensels

Populaire posts