Les dunes d'or

Marokko... Land van steen, zand, wind, zon, souks, vers sinaasappelsap, Big Mac halal, noten, en niet te vergeten: tajine! In de eerste week van de kerstvakantie trokken we een weekje naar Marrakech en de Gouden Duinen.

Op zaterdag 23 december kwamen we rond 19u aan in Marrakech en vertrokken we meteen, de Tizi n' Tichka pas over, naar Ouarzazate. Dit is naar het schijnt een van de mooiste passen van Marokko, helaas hebben wij hem tweemaal in het donker gedaan en hebben we van het prachtige landschap dus niet erg veel gezien.

Na een korte nacht begonnen we onze jeeptocht door de Gorges Dadés en de Gorges de Todra: prachtige valleien bezaaid met palmentuinen, kloofjes hier en daar en dat alles overgoten met héél veel zon. 's Avonds maakten we onze, tot nu toe speciaalste, kerstavond mee: we stopten met de jeeps aan de rand van de gouden duinen bij Merzouga en gingen verder op de rug van een dromedaris tot aan ons tentenkamp midden in de woestijn. Het was er koud, ijskoud zelfs, maar de magnifieke sterrenhemel maakte veel goed, net als de ongelooflijke zonsopgang de volgende ochtend. We keerden terug naar de oase en zetten onze tocht met de jeeps verder door de vallei van de Draa. Ook hier volgden de indrukwekkende landschappen elkaar op en na een lange dag kwamen we aan in het tentenkamp even buiten Zagora waar we na de zoveelste tajine ook nog eens getrakteerd werden op een kampvuur en tandenloze, zingende Marokkanen.
De volgende dag, dinsdag, is meteen ook onze laatste dag in de woestijn. We bezoeken nog Tamgroutte en Ouarzazate en vertrekken dan stilletjes aan terug naar de grote stad, via de Oued Draa, een vallei die bij momenten wat wegheeft van de Grand Canyon... waaaaauw. Meer foto's vinden jullie hier.

Reacties

Anoniem zei…
Schoonschoonschoon ... Leukleukleuk...
Anoniem zei…
Die derde foto is wel cool. Je ziet de hitte zó boven dat vuur hangen (kenners zien dit).
Die Marokkaan aan de linkerkant met die jerrycan (!) in zijn handen staat wel min of meer in een gevaarlijke positie... hij heeft wat weg van een terrorist... maar allicht was het wel een toffe peer, zeker?
Koen zei…
Ik lees:

'die derde foto is wel cool'

Willem, had er dan toch van gemaakt:
'die derde foto is wél cool'

1 streepje, een wereld van verschil

en toch... we kennen Willem, moustache-krullende subtiliteit.

Populaire posts